Aantoonbare waarde

Bij het nemen van strategische beslissingen is het essentieel om keuzes te baseren op data. Dit principe is de basis van onze impactmeting. Toon aan wat de echte waarde is van jouw organisatie, niet alleen voor jouw medewerkers, maar ook aan financiers en belanghebbenden. Door het meten van impact wordt duidelijk welke effecten de inspanningen van jouw organisatie hebben opgeleverd. Dat leidt tot een sterk en overtuigend verhaal over de waarde die jouw organisatie creƫert.

Leren en professionaliseren

Door te identificeren wat goed werkt en waar verbeteringen nodig zijn, kun je de inzet van jouw organisatie optimaliseren en effectiever bijdragen aan jouw organisatiedoelstellingen. Dit proces van continue verbetering zorgt ervoor dat je organisatie zich kan aanpassen en evolueren op basis van concrete inzichten en bewijs. Zo blijf je een stap vooruit.

Leren en professionaliseren

Kwantitatief of kwalitatief?

Wij combineren het beste van beide of we passen een van de twee benaderingen toe. Onze statistische analyses helpen je trends, patronen en relaties in grote datasets te identificeren, waardoor je heldere, meetbare inzichten krijgt die ondersteunen bij het maken van gefundeerde beslissingen. Of duik met ons diep in de menselijke ervaring met onze kwalitatieve methoden. Ontdek motivaties, ervaringen en de diepere betekenis achter gedrag door interviews, focusgroepen en actieonderzoek. Perfect voor het verkrijgen van rijke inzichten en het begrijpen van de 'waarom'-vraag achter de data.

Onze impact oplossingen

  • Standaard impactmetingen voor het sociaal domein: ontworpen om gemakkelijk en snel impactmetingen uit te kunnen voeren.
  • Op maat gemaakte impactmetingen: heb je een nieuw project of specifieke behoeften dan ontwerpen wij een impactmeting met jou.
  • Rapportages: krijg toegang tot heldere, actiegerichte inzichten waarmee je de impact van jouw organisatie vergroot.
  • Deskundige ondersteuning: ons team van specialisten staat klaar om jou te begeleiden bij elke stap.

Onze impact oplossingen

Hoe het impact meten werkt

Vertel ons over jouw project of interventie. Wat zijn de doelen en uitdagingen? Samen maken we een keuze voor de beste dataverzamelingstechnieken. Na de dataverzameling, analyseren we de data voor jou of dat doen we samen. Tot slot ontvang je de inzichten. Nu heb je de zichtbare impact te pakken. Jouw project of interventie is onderbouwd met impact-data.

Succesverhalen

  • Case Study 1: MEE Zuid Holland Noord zag een significante impact bij de deelnemers aan hun groepsinterventies Cursus, trainingen en ontmoetingsgroepen.
  • Case Study 2: Wijkz zag een hoge mate van woongeluk onder Haagse inwoners na inzet van hun gebiedsgerichte interventies in samenwerking met woningpartners.
  • Case Study 3: gemeente Maashorst heeft zorgvragen, impact op sociale cohesie en onveiligheidsgevoel en werkzame elementen van voorliggende voorzieningen in beeld.
  • Case Study 4: WIJ Groningen zag de netwerkversterking toenemen en hoge participatie bij inwoners die deelnemen aan activiteiten in het voorliggende veld.

Succesverhalen

Plan vandaag nog een consult

Ben je klaar om de impact van je organisatie te meten en te maximaliseren? Neem contact met op met Dieuwertje Visser (06 301 446 38 / d.visser@optimalesamenwerking.nl) voor een vrijblijvend gesprek over hoe we je kunnen helpen.

Plan vandaag nog een consult